Program NHL: zápasy, výsledky, tabuľky online

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária DOXXbet

Bonus až 5 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Už 108. ročník kanadsko-americkej hokejovej NHL sľubuje ďalšiu skvelú športovú show od októbra až do júna, kedy vyvrcholí finálovými zápasmi o Stanley Cup. Všetky dôležité informácie, program, tabuľky a výsledky nájdete v tomto článku.

PravidláÚčastníci
VýsledkyTabuľkyPlay off
SlováciHistória
LIVE ▶️

Florida Panthers (víťazi Stanley Cupu) Foto: ČTK / AP / Wilfredo Lee

Hodnotenie hokejovej NHL: 9,5/10

  • Termín: 4. október 2024 – jún 2025
  • Miesto: USA, Kanada + Global Series v Českej republike a Fínsku
  • Kurzy: vo všetkých stávkových kanceláriách

National Hockey League (NHL) 2024/2025: preview, informácie, termíny a formát súťaže

Už 108. ročník kanadsko-americkej hokejovej NHL má štart 4. októbra 2024 v Prahe, v rámci svetovej Global Series. Samozrejme, sezóna bude prebiehať normálne na domácich klziskách tímov z USA a Kanady. Formát súťaže sa nijak nemení. Základná časť vyvrcholí 17. apríla 2025. Potom príde na rad play-off o slávny Stanley Cup, ktoré vyvrcholí finálovou sériou v júni 2025.

sipka Kliknite sem, natipujte si a sledujte hokejovú NHL NAŽIVO

Sleduj priebeh zápasu tu

PREVIEW NHL 2024/2025
🗓️ Termíny: Základná časť: 4. október 2024 – 17. apríl 2025
Play-off: apríl – jún 2025
🌎 Miesto: USA, Kanada (+ Česká republika, Fínsko)
🏒 Formát: 32 tímov, 4 divízie, 2 konferencie
ligová časť, play-off
▶️ Naživo: Tipsport TV / Nova Sport / NHL.TV

NHL 2024/2025: Pravidlá, úpravy, novinky a platový strop

V základnej časti časti sa musí rozhodnúť každý zápas. Ak je teda po troch tretinách nerozhodný výsledok, nasleduje krátke 5-minútové predĺženie vo formáte 3 proti 3. Ak gól nepadne, na rad prídu samostatné nájazdy.

Vedenie súťaže 26. júna 2024 pred touto sezónou oficiálne oznámilo aj niekoľko úprav v pravidlách, ktoré sa týkajú priamo hry na ľade:

  • Vylúčenie za zdržiavanie hry po vyhodení puku cez plexisklo pribudlo do zoznamu situácií, ktoré môžu byť prekontrolované videorozhodcom po využití trénerskej výzvy. Avšak neúspešný "coach's challenge" znamená de facto dvojitý trest: 2-minútové vylúčenie za zdržiavanie hry a taktiež 2-minútové vylúčenie, ktoré dostáva tím vždy po neúspešnej trénerskej výzve.
  • Brániaci sa tím nemôže striedať, ak jeho brankár úmyselne či neúmyselne posunie bránku.
  • Pri vhadzovaní po zakázanom úvoľnení po novom dostanú varovanie pred porúšením pravidiel okrem defenzívnych centrov aj útočiaci centri.
  • Ak hráči niektorého tímu budú sedieť na mantineloch, tím dostane najprv varovanie. Ak sa to bude opakovať, striedačka bude potrestaná 2-minútovým trestom za nešportové správanie.

Platový strop pre každý jeden tím v aktuálnom ročníku NHL je 88.000.000 $, čo predstavuje oproti minulej sezóne navýšenie o 4,5 milióna. Minimum výdavkov, ktoré musia tímy na platy hráčov vynaložiť, je 65.000.000 $.

Tímy NHL 2024/2025: Zmeny, konferencie, divízie a nový klub

Liga má aj v ročníku 2024/2025 stále 32 tímov. A to napriek tomu, že klub Arizona Coyotes skrachoval a zanikol. Všetci jeho hráči aj členovia realizačného tímu však prešli do novej organizácie, teda k nováčikovi v NHL, Utah Hockey Club.

Účastníci sú teda stále rovnomerne rozdelení do štyroch osemčlenných divízií v dvoch hlavných konferenciách. Ich zloženie si môžete pozrieť v týchto tabuľkách:

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Metropolitná divízia Atlantická divízia
Carolina Hurricanes Boston Bruins
Columbus Blue Jackets Buffalo Sabres
New Jersey Devils Detroit Red Wings
New York Islanders Florida Panthers
New York Rangers Montreal Canadiens
Philadelphia Flyers Ottawa Senators
Pittsburgh Penguins Tampa Bay Lightning
Washington Capitals Toronto Maple Leafs
VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Centrálna divízia Pacifická divízia
Chicago Blackhawks Anaheim Ducks
Colorado Avalanche Calgary Flames
Dallas Stars Edmonton Oilers
Minnesota Wild Los Angeles Kings
Nashville Predators San Jose Sharks
St. Louis Blues Seattle Kraken
Utah Hockey Club * Vancouver Canucks
Winnipeg Jets Vegas Golden Knights

* Utah Hockey Club je nový tím v NHL, ktorý zaujal miesto zaniknutého klubu Arizona Coyotes, predtým známeho aj ako Phoenix Coyotes.

Kanadsko-americká NHL 2024/2025: ZÁKLADNÁ ČASŤ – program, zápasy a výsledky

Už vieme, že základná časť NHL štartuje 4. októbra 2024 a vyvrcholí 17. apríla 2025. Každý tím v nej odohrá tradične 82 zápasov. Stretne sa každý s každým. Tímy z jednej divízie proti sebe spravidla odohrajú viac vzájomných zápasov ako tímy z rozdielnych divízií či konferencií.

Program najbližších zápasov a výsledky posledných odohraných kôl nájdete vždy prehľadne na tomto mieste.

...

National Hockey League 2024/2024: TABUĽKY – tímy, poradie, umiestnenie, body

Na tomto mieste si môžete pozrieť vždy aktuálne tabuľky jednotlivých divízií, do ktorých sa premietajú výsledky zo všetkých odohraných zápasov základnej časti.

...

Sleduj priebeh zápasu tu

NHL play-off 2025: VYRAĎOVACIA ČASŤ – systém, postupujúci, pavúk, zápasy a výsledky

Miestenky do play-off sa rozdávajú primárne podľa umiestnenia v divíziách. Priamo postupujú tri najlepšie tímy z každej zo štyroch divízií. Ostatné miesta sa prideľujú na základe divokých kariet tímom, ktoré v rámci celých konferencií nazbierali najviac bodov.

Play-off NHL odštartuje v apríli po skončení základnej časti prvým osemfinálovým kolom a vyvrcholi finálovou sériou v júni 2025. Všetky série vo všetkých kolách sa hrajú na štyri víťazné zápasy. V prvých troch kolách (osemfinále, štvrťfinále, semifinále) sa hrá vyraďovačka v rámci konferencií, pričom semifinále play-off je vlastne finále konferencie. V záverečnom finále Stanley Cupu potom proti sebe de facto nastúpia víťazi oboch konferencií.

Nasadenie do zápasov prvého kola play-off určuje počet získaných bodov v základnej časti, pričom platí systém, že divízny víťaz s najvyšším počtom bodov hrá v držiteľom divokej karty s najnižším početom bodov a naopak. No a ďalšie dvojice vzniknú z tímov na druhých a tretích miestach v divíziách. V ďalších kolách vyraďovacej časti už dvojice určtuje pevný pavúk.

Vo vyraďovacej časti pri remíze v riadnom hracom čase neprichádzajú do úvahy samostatné nájazdy. Zápas pokračuje prakticky vždy ďalšou 20-minútovou tretinou dovtedy, kým nepadne gól.

2024 NHL Global Series: Mníchov, Praha, Tampere

Profiligy si aj pre túto sezónu pripravila niekoľko zápasov v rámci Global Series, kedy tímy NHL odohrajú niekoľko zápasov mimo USA a Kanadu, teda v Európe. Slávna kanadsko-americká súťaž tento rok príde do Mníchova, do Prahy aj do Tampere.

V Mníchove proti domácemu EHC Red Bull odohrá Buffalo Sabres 27. septembra prípravný zápas. Potom 4. októbra v Prahe si Buffalo už súťažnom v otváracom súboji novej sezóny NHL zmeria sily s New Jersey Devils. No a v novembri prídu do fínskeho Tampere obhajca Stanley Cupu Florida Panthers a Dallas Stars.

2024 NHL GLOBAL SERIES
Dátum Miesto Zápas
27. 09. Mníchov (GER) EHC Red Bull Mníchov – Buffalo Sabres
04. 10. Praha (CZE) Buffalo Sabres – New Jersey Devils
01. 11. Tampere (FIN) Florida Panthers – Dallas Stars

NHL: Zápasy pod holým nebom – Winter Classic a Stadium Series 2024/2025

Chýbať nebudú v tejto sezóne ani tradičné zápasy pod holým nebom. Tentokrát sa bude hrať Winter Classic 31. decembra 2024 na Wrigley Field v Chicagu, kde domáci Blackhawks privítajú St. Louis Blues, a Stadium Series privíta 1. marca 2025 Ohio Stadium v kampuse Ohio State University, kde sa stretnú Columbus Blue Jackets a Detroit Red Wings.

NHL 2024/2025: WINTER CLASSIC / STADIUM SERIES
Podujatie Dátum Miesto Zápas
Winter Classic 31. 12. 2024 Wrigley Field (Chicago) Chicago – St. Louis
Stadium Series 01. 03. 2025 Ohio Stadium Columbus – Detroit

NHL All Star-Game nebude, prichádza 4 Nations Face-off: tímy, hráči, program

Namiesto populárneho Zápasu hviezd sa profiliga pri príležitosti avizovania návratu hráčov z NHL na olympijské hry v roku 2026 rozhodla zaradiť špeciálny turnaj štyroch krajín. Mužstvá zostavené z NHL hráčov štyroch silných krajín, Kanada, Fínsko, Švédsko a USA, tak v rámci týždňa od 12. do 20. februára 2025 odohrajú spolu až sedem zápasov. Hrať sa bude v TD Garden v Bostone a v Bell Centre v Montreale.

Každý tím bude pozostávať z výberu 23 hráčov (20 korčuliarov + 3 brankári). Prvých šesť hráčov do každého tímu už NHL oznámila 28. júna 2024. Ďalšie mená budú predstavené na prelome novembra a decembra.

  • KANADA: Sidney Crosby (PIT), Nathan MacKinnon (COL), Cale Makar (COL), Brad Marchand (BOS), Connor McDavid (EDM), Brayden Point (TBL)
  • FÍNSKO: Sebastian Aho (CAR), Aleksander Barkov (FLA), Miro Heiskanen (DAL), Esa Lindell (DAL), Mikko Rantanen (COL), Juuse Saros (NSH)
  • ŠVÉDSKO: Filip Forsberg (NSH), Gustav Forsling (FLA), Victor Hedman (TBL), William Nylander (TOR), Erik Karlsson (PIT), Mika Zibanejad (NYR)
  • USA: Charle McAvoy (BOS), Jack Eichel (VGK), Adam Fox (NYR), Quinn Hughes (VAN), Auston Matthews (TOR), Matthew Tkachuk (FLA)

Formát turnaja jednoduchý. Každý tím odohrá tri zápasy, stretne sa teda každý s každým, a dva tímy, ktoré budú mať z týchto vzájomných súbojov najviac bodov, sa stretnú vo finálovom súboji.

NHL 2024/2025: 4 NATIONS FACE-OFF
Finále
20. 02. 2025, Boston ??? – ???
Základná časť
17. 02., Boston SWE – USA
17. 02., Boston CAN – FIN
15. 02., Montreal USA – CAN
15. 02., Montreal FIN – SWE
13. 02., Montreal USA – FIN
12. 02., Montreal CAN – SWE

Slováci v NHL v sezóne 2024/2025: Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Tomáš Tatar

V tomto ročníku NHL opäť nebudú chýbať ani slovenskí hokejisti. V súčasnosti počítame s 10 aktívnymi hráčmi na súpiskách prvých tímov. Niečo však ešte môže ovplyvniť aj prípravné obdobie počas septembra. Momentálne sú to však títo hokejisti:

  • Erik Černák (obranca): Tampa Bay Lightning
  • Martin Fehérváry (obranca): Washington Capitals
  • Patrik Koch (obranca): Utah Hockey Club
  • Miloš Kelemen (útočník): Utah Hockey Club
  • Šimon Nemec (obranca:) New Jersey Devils
  • Tomáš Tatar (útočník): New Jersey Devils
  • Juraj Slafkovský (útočník): Montreal Canadiens
  • Martin Pospíšil (útočník): Calgary Flames
  • Pavol Regenda (útočník): Anaheim Ducks
  • Samuel Kňažko (obranca): Columbus Blue Jackets

Aktuálne mimo NHL, ale s potenciálnou možnosťou zažiť v tejto sezóne debut v profilige čaká 6 slovenských hokejistov. Pre každého z nich by to bola veľká vec.

  • Adam Sýkora (útočník): New York Rangers ?
  • Dalibor Dvorský (útočník): St. Louis Blues ?
  • Oliver Okuliar (útočník): Florida Panthers ?
  • Samuel Honzek (útočník): Calgary Flames ?
  • Filip Mešár (útočník): Montreal Canadiens ?
  • Jakub Demek (útočník): Vegas Golden Knights ?

Veľký otáznik stále visí nad skúseným brankárom Jaroslavom Halákom, ktorý má za sebou niekoľko skvelých sezón v NHL, no vlani sa nedokázal dohodnúť so žiadnym klubom. Z avizovaného prestupu do Slovana taktiež nič nebolo, a tak stále ostáva voľným hráčom, po ktorom môžu v prípade núdze siahnuť kluby, ktorým vypadnú brankári kvôli zraneniu.

NHL naživo: priamy prenos, live stream online na internete

Priame prenosy z NHL budú aj v tejto sezóne vysielať kanály Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Naživo si spustíte jednotlivé zápasy aj v ponuke platenej streamovacej službe Voyo. Ďalšou možnosťou je predplatiť si oficiálne streamy na platforme NHL.tv.

Livestreamy zadarmo však nájdete aj v ponuke Tipsport TV. Prístup k nim majú všetci registrovaní a aktívni zákazníci, ktorí v priebehu 30 dní pretipujú aspoň 1,20 €. Zaregistrujte sa v Tipsporte tu a teraz sipka dostanete okamžitý prístup ku všetkým športovým prenosom vrátane NHL na prvých 7 dní zadarmo a ešte aj kredit v hodnote 20 €, ktorý môžete hneď pretipovať pokojne aj na live stávky.

Sleduj priebeh zápasu tu

História, Original Six, víťazi a rekordy kanadsko-americkej NHL

Slávna hokejová NHL bola založená v roku 1917 ako nasledovník predchádzajúcej NHA, ktorá fungovala od roku 1909. V priebehu rokov a desaťročí liga postupne menila. Renesanciu zažila v období 1942 až 1967, kedy sa sformovala tzv. "Original Six", teda šestka tradičných klubov, ktoré sa dodnes považujú za zakladajúce tímy modernej NHL. Patrili sem:

  • Montreal Canadiens
  • Toronto Maple Leafs
  • Boston Bruins
  • New York Rangers
  • Detroit Red Wings
  • Chicago Blackhawks

Najväčšiu expanziu súťaž zažila medzi rokmi 1967 a 1992, kedy sa začala výrazne rozširovať naprieč celými Spojenými štátmi, ale aj v ďalších kanadských mestách. Práve v tomto období sa tu objavili aj najväčšie hokejové legendy ako Wayne Gretzky. NHL expandovala pomalším tempom až do roku 2017, kedy ju hralo 30 tímov a dnes má stabilný počet 32 účastníkov.

Ako je známe, trofejou za víťazstvo v NHL je odjakživa Stanley Cup. Tento pohár, pomenovaný po Lordovi Stanleym z Prestonu, guvernérovi Kanady, píše svoju históriu už od roku 1893, keď sa odovzdával šampiónom vtedajšej súťaže Dominion Hockey Challenge Cup.

Od roku 1916, keď sa začalo hrať tzv. "Stanley Cup Finals" je najúspešnejším klubom Montreal Canadiens, ktorý túto trofej získal doposiaľ 24-krát, naposledy však pred viac ako 30 rokmi v sezóne 1992/1993. Na druhom mieste s výraznou stratou je 13-násobný šampión Toronto Maple Leafs a 11 trofejí získal Detroit Red Wings.

V poslednom desaťročí sú však najúspešnejšími klubmi Tampa Bay Lightning a Pittsburgh Penguins. Obhajcami sú hokejisti Florida Panthers, ktorý vlani zdolali vo finále na sedem zápasov Edmonton Oilers.

PREHĽAD POSLEDNÝCH VÍŤAZOV NHL
Sezóna Víťaz Stanley Cupu
2024/2025
2023/2024 Florida Panthers
(porazili Edmonton Oilers 4:3 na zápasy)
2022/2023 Vegas Golden Knights
(porazili Floridu Panthers 4:1 na zápasy)
2021/2022 Colorado Avalanche
(porazili Tampa Bay Lightning 4:2 na zápasy)
2020/2021 Tampa Bay Lightning
(porazilia Montreal Canadiens 4:1 na zápasy)
2019/2020 Tampa Bay Lightning
(porazili Dallas Stars 4:2 na zápasy)
2018/2019 St. Louis Blues
(porazili Boston Bruins 4:3 na zápasy)
2017/2018 Washington Capitals
(porazili Vegas Golden Knights 4:1 na zápasy)
2016/2017 Pittsburgh Penguins
(porazili Nashville Predators 4:2 na zápasy)
2015/2016 Pittsburgh Penguins
(porazili San Jose Sharks 4:2 na zápasy)
2014/2015 Chicago Blackhawks
(porazili Tampa Bay Lightning 4:2 na zápasy)

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 20 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 20 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 20 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Connor McDavid (Edmonton Oilers)

Kde sledovať NHL dnes naživo: Live streamy a TV prenosy

Livestreamy zadarmo v stávkových kanceláriách. Priame prenosy v televízii, streamovacie služby aj oficiálna platforma. Sledujte NHL naživo❗

Champions Hockey League 2024/2025

Hokejová liga majstrov ONLINE: live streamy a priame prenosy

Hokejovú ligu majstrov môžete v tejto sezóne sledovať naživo v televízii aj online.

Tímová fotka HK Nitra s titulom pre majstra Tipos extraligy 2023/2024.

Slovenská hokejová extraliga – program, zápasy, tabuľka

Termín, program, výsledky, tímy, tabuľka, kanadské bodovanie, história. 🏆 Všetky informácie o slovenskej Tipos extralige nájdete v tomto...

STÁVKOVÉ KANCELÁRIE

Stav si
Stav si
Stav si
Stav si

 

Zákaz hrania hazardných hier osobám mladším ako 18 rokov Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.